Zónaelmélet

Vecsés Természetgyógyász Talpmasszázs ZÓNAELMÉLET

j0409395Dr. William H. Fitzgerald (1872-1942) az indián népi gyógyászat módszereit tanulmányozva szerezte tapasztalatait és ezeket saját munkájában is alkalmazni kezdte, majd kidolgozott egy rendszert, ami a zónaterápia alapjait képezte és ezzel a reflexzóna-terápia módszerét létrehozta. A zónafelosztás ma is fontos alapja a reflexzóna-masszázsnak.

Dr. Fitzgerald, Dr. Bowers és Dr. Joseph Shelby Riley éveken át alkalmazta a zónaterápiát gyakorlatban, elsősorban fájdalom csillapítása területén.

j0410110A szintén amerikai orvos dr.J. S. Riley volt az, aki továbbfejlesztette ennek a módszernek terápiás lehetőségeit. Az ő tanítványa volt E. Ingham ápolónő, akinek két könyve jelent meg a módszer gyakorlati alkalmazásáról. Munkája során felismerte, hogy a láb sokkal érzékenyebb terület és nagy hatásfokkal lehet dolgozni velük. Végül elkészítette a lábon az egész test térképét. Munkáját a nyilvánosság elé tárta és tanította elméletét, gyakorlati tudását és tapasztalatát.
j0387543Magyarországon 1989-ben jelent meg Dr. Franz Wagner: Reflexzóna masszázs mindenkinek című könyve. Azóta már népszerűvé vált hazánkban is a reflexológia, számos könyv, tanulmány jelent meg e témában, és sok lehetőség van megtanulására is. Egyre több helyen lehet elérni az ilyen jellegű szolgáltatásokat, szerencsére – köszönhetően a magas szintű magyarországi képzésnek – igen magas elvárásoknak is eleget tudnak tenni az ezen területen dolgozó szakemberek.
A zónafelosztás elve több területen, így masszázs és reflexológia területébe is beilleszthető, ezzel növelve a kezelés hatásfokát, de önmagában is megállja a helyét.

Magyarországon dr. Oláh Andor volt a természetgyógyászat egyik honi alapítója. Hazánkban a szakmai követelményrendszer világszínvonalú a természetes gyógymódok területén, úgy mint az akupunktúra, akupresszúra, talp- kéz- fül- és testmasszázs. Ezek mind a test reflexpontjain át fejtik ki hatásukat.

Man Rubbing His Shoulder MuscleEzen kezelési módnak köszönhetően felfedezhetjük az öngyógyulás és önszabályzás rendkívül értékes ajándékát, amelyet mindenki saját belátása szerint gyakorolhat. Megtanulhatjuk tőle, hogy jól érezzük magunkat a saját bőrünkben, megelőzzük a betegségek kialakulását, megismerjük testünk jelzéseit és tudjuk rá válaszolni érdemben és időben.

A reflexzónamasszázs lényege: az egészségünket megtartó életerők folyamatos serkentése.

A kezelés haszna:

 • egyszerű, hatásos módszer
 • speciális eszközök nélkül alkalmazható
 • helyesen alkalmazva nincs mellékhatása
 • pihentető, lazító hatása jó közérzetet biztosít
 • az orvos által előírt gyógymódokat jól kiegészíti
 • tünetek enyhítésére (fülzúgás, szédülés, puffadás) képes
 • betegségek kiújulását megelőzi
 • közrejátszik a testi és lelki egészség megőrzésében
 • növeli a fizikai és lelki teherbíró képességet

j0390540Vagyis: biztonságos és egyszerű folyamat, mely a stressz és a feszültség oldásával, a szervezet saját betegségek elleni védekező mechanizmusának erősítésével, a mérgező anyagok kiürítésével és a vérkeringés javításával segíti elő a szervezet öngyógyítási folyamatait. Mi több, a kezelés védelmet biztosít az egészségkárosító lelki és fizikai feszültségekkel szemben.

Mikor és kin alkalmazható a reflexzóna-terápia?

Nincsenek benne határok és korlátok. Kortól és nemtől függetlenül, idősek, férfiak, nők, tinédzserek, kisgyerekek és csecsemők egyaránt élvezhetik kedvező hatásait. Minden olyan emberhez szól, aki szeretne javítani fizikai vagy érzelmi állapotán.

Betegség esetén orvosi felügyelet mellett, kiegészítő kezelésként javasolt.

EGÉSZSÉG, JÓ KÖZÉRZET, KELLEMES LÉGKÖR

A LAZÍTÁS, FELTÖLTŐDÉS IDEJE

3 hozzászólás a(z) “Zónaelmélet” bejegyzéshez

 1. Visszajelzés: CsorbaZóna | CsorbaZona

 2. Visszajelzés: CsorbaZóna | CsorbaZóna

Vélemény, hozzászólás?