Talpmasszázs

Vecsés Talpmasszázs              REFLEXOLÓGIA        ZÓNATERÁPIA

talpmasszazsA reflexológia, vagy talpmasszázs ugyanazon holisztikus egészségszemléleten alapuló tudomány, mint az akupunktúra vagy akupresszúra.
Tudomány, mely fiziológiai és neurológiai alapokon nyugszik.
Művészet, az érintés művészete, mert sok múlik azon, hogy a terapeuta milyen ügyesen tudja alkalmazni a szakmában rejlő lehetőségeket.
Életmód, mert rendszeres alkalmazása nyomán feltárul a szervezet valódi igénye egy sokkal természetesebb, az emberi szervezet számára elfogadhatóbb napi ritmust, igényesebb környezet kialakítását, minőségi táplálkozást kínáló lehetőségek felé.
reflexologia

Életvitel, mert sajátos szemléletmódjával nemcsak a fizikai test igényeire hat, hanem a szellemi és érzelmi területekre is pozitív befolyással van, és felkelti a figyelmet egy olyan életvitelre, ahol nagyobb hangsúlyt fektethetünk pld. Szabadidőnk, programjaink színvonalasabb eltöltésére.

A reflexológia ( a talpmasszázs) hatásai:

  • Egészséges embernél a reflexterápia ( a talpmasszázs ) jó szolgálatot tesz stresszes állapotok kezelésében, feszültségek levezetésében, meglévő egészséges állapot fenntartásában.
  • Korai időszakban ráérezhetünk olyan tünetekre, amelyekre figyelve megelőzhetjük egy betegség súlyosabb kialakulását, így enyhébb formában lehet őket kezelni – természetesen orvosi felügyelettel.
  • Meglévő panaszok esetén ezen kiegészítő terápia javítja a szervezet valamennyi élettani működését és felgyorsulnak a gyógyító folyamatok.

Miért talpmasszázs?

Mert a talp rendkívül gazdag érzőideg-ellátásuk révén. Ennek masszírozásával, reflexek kiváltásával lehet aktiváló vagy gátló hatást elérni, amelyek kihatnak az egész szervezetre.

A reflexológia ( a talpmasszázs ) célja:

A kezelésnek elsősorban a vérkeringést kell élénkítenie, másodsorban a fájdalomérzetet csökkentenie. A reflexológia ( a talpmasszázs ) segít beindítani a gyógyulás folyamatát, megteremti az öngyógyító erők érvényre jutásának feltételeit.

A talpmasszázs élettani hatásai:

  1. Serkenti a vérkeringést, így segíti a salakanyagok mielőbbi kiválasztódását
  2. Fájdalomcsillapító hatású, enyhíti a panaszokat.
  3. Lazító, testi-lelki feszültséget oldó hatású.
  4. Aktiválja a szervezet öngyógyító erőit
  5. Késlelteti a szervezet öregedését, fitten tart

A reflexológiai ( talpmasszázs ) kezelések időtartama:

Ahogyan az egészség megroppanása is időbe telik, úgy annak helyreállításához is időre van szükség. Ahhoz, hogy a régi egyensúly ismét helyreálljon időre, kitartásra és az embernek az egészség iránti igényére, annak eléréséhez tenni akarásra is szükség van. A kezelő segíteni tud annak,
akinek célja, hogy érdemben tegyen saját testi-lelki jó állapota elérésében. Mindenki eldöntheti mennyi időt szán ezen kezelésekre, vagy megfogadhatja a kezelő tanácsait.

Milyen rendszerességgel érdemes igénybe venni a talpmasszázst?

Első alkalommal mindenképpen célszerű egy kúrát végigvinni, ez kb. 8-14 alkalom. Ennyi idő alatt jól reagál a szervezet és képes a kellő válasz reakciókra. Ezután az egyén igényétől függően, egy fenntartó kezelést érdemes beiktatni, heti, kétheti vagy havi alkalmakra. Éves szinten a téli és nyári évszakváltás közelében egy-egy kúra igen hatékonynak bizonyul, ezzel erősítve az immunrendszert, lehetőséget kapunk arra, hogy ellenállóbbá váljunk a fertőzésekkel és betegségekkel szemben.

EGÉSZSÉG, JÓ KÖZÉRZET, KELLEMES LÉGKÖR
A LAZÍTÁS, FELTÖLTŐDÉS IDEJE

Egy hozzászólás a(z) “Talpmasszázs” bejegyzéshez

  1. Visszajelzés: CsorbaZóna | CsorbaZona

Vélemény, hozzászólás?